Okategoriserade

Blir det några arbeten för de unga?

MVT Debattartikel
Socialdemokraterna i Motala har varit tydliga i sin framtoning om att det är jobben som ska komma först. Arbetsmarknadspolitiken i Motala är det som ska prioriteras och det är ljuv musik i våra öron.

Mycket bra att Socialdemokraterna inser att man inte kan bygga välfärd om människor inte arbetar. Men nu har S makten i Motala och man har inte ens budgeterat för feriejobben för de unga i sommar. Först när Kjell Fransson från Folkpartiet väckte en interpellation i kommunfullmäktige så vaknade majoriteten till. Men man har fortfarande inte inkommit med någon lösning. Blir det några feriejobb? Hur många i så fall? Vad blir lönen? När och var tas beslutet? Var ska Socialdemokraterna ta pengarna ifrån? Hur kunde Socialdemokraterna missa detta om arbetsmarknadspolitiken är deras största prioritering?

Under 2010 satsade de borgerliga i Motala 1,5 miljoner kronor till feriepraktikplatser. Det innebar att tillsammans med en del statliga medel så fick vi ut nästan 300 ungdomar i arbete under förra sommaren.
Hade vi haft kvar makten hade så även skett i år.

Nystart Motala
Per De Faire (M)
Kjell Fransson (FP)
Jan Arvidsson (C)
Nils-Ingvar Graan (KD)

Källa:
MVT ”Papperstidningen 2011-04-13”