Okategoriserade

Nystart går vidare

Foto: Lars-Johan Sunnerberg

Pressmeddelande
Oppositionen i Motala har haft stormöte och nu beslutat sig för att byta namn. De fyra borgliga partierna är eniga om att fortsätta att samarbeta. Det innebär att man gör det med att byta namn till Allians för Motala.

Nystart Motala var ett lyckat koncept säger Jan Arvidsson gruppledare för Centerpartiet. Vi åstadkom mycket under de fyra årens som vi styrde tillsammans. Få kommer att glömma att det var tackvare ihärdigt arbete från oss som vi nu ser ombyggnationen för RV 50.

Vi är idag de fyra borgliga partierna som är en enad opposition och då faller det sig naturligt att vi har samma gemensamma namn som på regionalnivå och riksnivå. Vi är stolta över den politik som förs på riksplanet. Få länder i Europa har gått sig så starka ur den kris som Sverige nu gör. När andra länder behöver göra besparingar kan vi göra reformer för att förbättra kärnverksamheten, kommenterar det Moderata oppositionsrådet Åke Lust namnbytet med.

Kjell Fransson gruppledare för Folkpartiet fyller i att vi kommer arbeta enskilt med våra egna politiska hjärtefrågor men kommer att lägga en gemensam budget för att visa motalaborna att vi som allians tar ansvar för hela Motala och hoppas på deras förtroende i nästa val.

Namnbytet ger också en direkt koppling till regeringssamarbetet, och därmed lite draghjälp i marknadsföringen. Många har ännu inte tagit till sig namnet, Nystart Motala, och vet inte vilka partier som står bakom. När man säger Alliansen däremot så vet alla direkt vilka partier som ingår.
Därför är namnbytet, till Allians för Motala, bra för det fortsatta arbetet med målet att återta makten och åter, efter 2014, får styra Motala kommun, säger Kristdemokraternas ordförande, Nils-Ingvar Graan, som för övrigt var den som kom med namnförslaget, Nystart Motala.

För ytterligare kommentarer kontakta gärna:
Åke Lust (M), 0705 119855
Kjell Fransson (FP), 0703 60 95 47
Jan Arvidsson (C), 0706 349139
Nils-Ingvar Graan (KD), 0705 16 01 04

PM20110419_Alliansen_namnbyte